Kültéri építmények borovi fenyő lambériából és deszkából

2024. 04. 24. | Blog

A borovi fenyő gyalult deszka vagy lambéria képében válhat az új kerti építmény elemévé. A deszka mellett fenyő lambéria is felhasználható.

Fenyő projekt a kertben, udvaron

A melegedő időjárás, a napos idő mindenkit kicsalogat a zöldbe, ilyenkor különösen szerencsések azok, akik saját kertben, udvarban pihenhetnek. A kertet kényelmesebbé lehet tenni néhány kerti bútorral, jobban ki lehet használni pár faépítménnyel is.

A borovi fenyő szépsége és sokoldalúsága alkalmassá teszi ezt a faanyagot a kültéri felhasználásra is. A fája könnyű, akár saját kézi szerszámokkal is megmunkálható, összeszerelhető. Az előre megmunkált faanyagot már csak méretezni kell és az elemeket egymáshoz rögzíteni.

Különbséget kell tenni deszka és borovi fenyő lambéria között. Az előbbi, formájából, méretéből adódóan klasszikus eleme a kerítéseknek, de kerti építményekhez is kiváló. Készülhet belőle virágláda vagy madáretető, de komposztáláshoz tároló, a kerti tavacskához szegély, magaságyás a fűszerkerthez stb.

A lambéria inkább tetőkhöz ideális faanyag, kocsibeállók felső részét vagy oldalát lehet belőle összeállítani. A mostanában annyira kedvelt pergolák, kis pavilonok tetejének, egyszerű szerkezetének összeállításához is ideális a fenyő lambéria.

A fa építmények szépek ás tartósak is egyszerre

A borovi fenyőből tervezett és kivitelezett fa szerkezetek időtállóak és esztétikusak is egyszerre, köszönhetően a fa természetes tulajdonságainak. Eredeti, natúr állapotban és festve is mutatós kerítés, pergola, virágláda válik belőle.

Az eredeti színben, mintázattal meghagyott fa felületét nem árt kezelésnek alávetni, annak érdekében, hogy az időjárás ne tegyen kárt benne. Lakkozással, impregnálással, festéssel a fa ellenállóbb lesz a napfény, nedvesség hatásaival szemben és a rovarok sem tesznek kárt benne. A felületkezelést érdemes megismételni rendszeresen a tartós hatás érdekében.

A tervezéssel már megvan, következik a faanyag beszerzése? Forduljon hozzánk, mert nálunk megtalálja a minőségi fenyő deszkákat, burkoló anyagot!