Megfizethető borovi fenyő fűrészáru tetőfedéshez

2024. 03. 27. | Blog

Kiváló minőségben talál az üzemünkben borovi fenyő fűrészárut, amit tetőépítéshez tud megvásárolni tőlünk. Az új tetőszerkezethez nálunk minden megvan, ami kellhet.

Tetőszerkezet faanyagból

A stabil tetőszerkezet elkészítése alapkövetelmény az időtálló és az időjárásálló tetőhöz. A tetőt elsősorban erős faanyag alkotja, amit méretre és formára vágnak, legyalulnak, felületkezelnek. A felületkezelés magába foglalhatja az impregnálást, a gombák és rovarok elleni kezelést is. A tetőlécek általában fából készülnek, ha lakossági, magán célra épülő ingatlanhoz kell anyagot válogatni.

A hazai épületekre kerülő tetőszerkezetek többfélék lehetnek, attól függően, hogy milyen anyagból készül a tetőfedés, illetve annak rögzítése mekkora súlyt jelent. A fa szerkezethez általában borovi fenyőt választanak a mesteremberek.

A borovi fenyő mellett szóló érvek

A fa gerendák, pallók vagy deszkák borovi fenyőből készítve megfelelő keménységű, ugyanakkor könnyű és erős építőanyagot jelentenek. A tetőszerkezet elemeinek feladata, hogy elbírják a tető terhét, ellenálljanak a környezeti hatásoknak.

A borovi fenyő építőanyag alapjaként jól megmunkálható, a szerszámoknak nem jelent kihívást formálni, vágni, könnyen csiszolható és gyorsan ki is szárítható. A fenyők között az egyik legellenállóbb fajta, ami nem vetemedik. A kedvező tulajdonságainak köszönhetően nem igényel hosszadalmas előállítást a belőle készült fűrészáru és az éveket is jól bírja. Kaphat ragasztást, csavarozást vagy szegeket is, nem hasad szét, jól viseli a rögzítés elemeit.

Nem véletlen, hogy a borovi fenyőt olyan sok területen használják, nemcsak tető készül belőle, hanem bútorok, padló, burkolat, nyílászáró, sőt, még hajó is. Gyönyörű színnel és egyedi erezettel is rendelkezik, tehát igazán sokoldalú, természetes alapanyag.

Amennyiben fűrészárut tervez vásárolni, jusson eszébe a mi kereskedésünk! Méretezett faanyaghoz is tudunk egyedi árajánlatot összeállítani. A részletekről érdeklődjön telefonon vagy üzenetben a kollégánknál!